2.2.06

Varsikengät

Minulla on joskus alle 10-vuotiaana saamani nukke, joka on kooltaan samaa luokkaa kuin Cissy (tosin ei läheskään yhtä korkealaatuinen). Sillä on tasainen jalanpohja, joten en ole ollut kovin innostunut tekemään sille kenkiä, koska niistä ei yleensä saa niin hyvännäköisiä. Kuitenkin tähän mennessä suuritöisimmät kengät olen tehnyt juuri sille.


Kenkien pohjat ovat mustaksi maalattua korkkia (kaksi kerrosta, varsinainen pohja ja kuviot). Kärjissä on sisäpuolella muoviset korkinpuolikkaat, jotka varmistavat, että kärki pysyy muodossaan. Muuten kengät ovat mustaa nahkaa. Nauhat ovat niin pitkät, että ne pitää vetää pariin kertaan jalan ympäri ylhäällä, koska niitä joutuu avaamaan paljon, kun kenkää laittaa jalkaan tai ottaa pois.

En muista enää tarkalleen, paljonko näihin meni aikaa, mutta muistelisin, että yksi viikonloppu ja sitä edeltävän ja sen jälkeisen viikon arki-iltoina noin tunti illassa. Pelkkä korkkipohjien teko oli jo työlästä kun pohjaan liimattavat palat piti leikata ja muotoilla jokainen erikseen. Lisäksi tuli tietysti sitten erinäisiä yrityksiä ja erehdyksiä ennen kuin löytyi oikea tapa toteuttaa kulloinenkin vaihe.

Alla muutama eri kulmista otettu kuva, joista kengät näkyvät paremmin.
1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Todella upeat kengät! Muutenkin olen kateellisena katsonut tuotoksiasi, en itse ikinä pystyisi samaan. :)