11.2.06

Mary Quant

60-luvulla vaikutti kuuluisa muotisuunnittelija Mary Quant. En ollut törmännyt nimeen aiemmin muualla kuin Daisy-nuken vaatteiden yhteydessä, mutta hän näyttää suunnitelleen vaatteiden lisäksi kenkiä. Erityisesti minua kiinnosti yksi kenkäpari, joka voisi periaatteessa olla ihan moderni. Seuraavassa kuva kirjasta "Shoes: What Every Woman Should Know?".


Tein oman version tästä parista. Alkuperäisten materiaali on ollut muovia, mutta muovin liimaaminen on sen verran hankalaa, että tein kengät nahasta. Ensimmäisessä kuvassa kenkien perusmateriaalit: sisä- ja ulkopohjat ja päälliset. Seuraavassa samat kengiksi tehtyinä. Korot ovat alkuperäistä matalammat, koska nukella, jolle nämä tulevat, on ihan tasainen jalanpohja. Koroissa on kaksi kerrosta samaa nahkaa kuin ulkopohjassa.


Kenkien viimeistelynä on hihna, jossa on rei'itys metallirenkaineen sekä solki. Reikien tekemistä varten piti käydä ostamassa erikseen pihdit ja renkaita, mutta niistä on varmasti hyötyä muissakin projekteissa.

Nahka oli vähän turhan paksua, joten ulkopohjien reunassa on kulmia. Voi olla, että kokeilen näiden tekoa vielä uudelleen jossain vaiheessa sopivammasta materiaalista, vaikka todennäköisesti teen mieluummin jonkun vähän toisenlaisen version.

Ei kommentteja: