10.2.06

Lisää helmikoristelua

Innostuin kokeilemaan pienillä lasihelmillä enemmänkin. Mietin, että teipin avulla voisi rajata kengästä haluamansa alueen ja sitten liimata siihen tietynvärisiä helmiä ja muualle toisenvärisiä.

Aloitin tekemällä ensin samanlaisen kengän (sisäpohja + päällinen) kuin aiemmassa helmikokeilussa. Vedin siihen sitten teippiä alla näkyvällä tavalla. Kengässä oleva jalka pitää teippien yläpäät paikallaan ja alhaalta ne on teipattu tarttuvammalla teipillä pohjan alle.

Sitten levitin liimaa paljaaksi jääneille alueille ja ripottelin helmiä päälle. Irrotin teipit pohjan alta ja nostin ylös.

Tällaisena kengät saivat sitten kuivua, minkä jälkeen otin ne jaloista ja poistin teipit kokonaan. Sitten levitin liimaa valkoiseksi jääneille alueille ja ripottelin toisenvärisiä helmiä päälle.

Nämä kengät eivät ole vielä valmiit, vaan ulkopohjat ja korot puuttuvat. Seuraavat sen sijaan ovat valmiit. Näissä tekniikka oli aivan sama, paitsi että kengässä oli korko paikallaan helmiä liimatessa, koska tarkoitus oli saada koron ja kengän välinen raja kokonaan piiloon.

Pohjana on kankaasta tehdyt valkoiset avokkaat. Koska aiemmista koristeluista tuntui rapisevan helmiä kenkiä jalkaan laitettaessa, vedin lopuksi helmien päälle Folk Artin vesiliukoista sealeria. Kengät ovat jäykät liimakerroksen ja sealerin takia, mutta menevät kyllä nuken jalkaan, kun vain on varovainen, eikä helmiä rapise yhtään.

Ei kommentteja: