9.2.06

Kipsivalu nuken jaloista

Kenkien teko on helpompaa, kun ei tarvitse käsitellä koko nukkea ja siksi olen tehnyt joidenkin jaloista kipsivalokset. Nyt kun ajattelin tehdä vanhalle nukelleni muutaman kenkäparin, koska kiinnostaa kokeilla, mitä kaikkea voi tehdä tasapohjaisina, päätin tehdä valokset myös sen jaloista.

Ensimmäiseksi piti tehdä lateksimuotit nuken jaloista. En ole vielä tähän mennessä huomannut, että lateksi olisi vahingoittanut minkään nuken jalkoja, vaikka osa niistä on melko huokoista muovia, joten en erityisemmin hermoillut tämän sileäpintaisen nuken kanssa.

Ensimmäisessä kuvassa nukke tiskialtaan reunalla märkää lateksia jaloissaan. Vedin lateksia melkein polviin asti, koska ajattelin tehdä lestit, joilla voisi tehdä myös saappaita. Huomattavasti helpompaa on jättää muotti nilkan korkeudelle. Toisessa kuvassa kuivunut muotti, joka on valmis vedettäväksi pois nuken jalasta.


Kuten tästä kuvasta näkyy, muotit ovat aika ohuita.

Liian ohuita, kuten valuvaiheessa kävi ilmi. Muotit eivät pysyneet kunnolla pystyssä ja jalkaterä pullistui jotenkin niin että se ei ole ihan samanlainen kuin nukella. Lopulta piti tehdä tynkälestit, kun ei muottia saanut pysymään läheskään muodossaan muuten. Lisäksi kuten kuvasta näkyy, toiseen jalkaan jäi vielä varpaiden päälle ilmakuplia.

Ei hyvä, ei ollenkaan. Ihmettelin hirveästi, mistä moinen, kun Cissyn jalkojen muotit ovat melkein liiankin paksut. Sitten muistui mieleeni miten ne aikanaan tein. En vetänyt lateksia siveltimellä kuin ensimmäisen kerroksen. Sen jälkeen dippasin jalan suoraan lateksipurkkiin, että ainetta tuli reilu kerros. Siksipä ne onnistuivatkin niin hyvin.

Eipä kai sitten muuta kuin uusi yritys ja tällä kertaa oikealla menetelmällä.

Ei kommentteja: