17.2.06

Pinkkiä

Vaaleanpunainen yhdistetään yleensä Barbieen, mutta pitsikokeilujen innostamana tein pinkit kengät CED-nukelle, kun minulla sattui olemaan muutama pala pinkkiä verkkopaitakangasta. Palat olivat peräisin Eurokankaan ylijäämäpalalaatikosta eli minulla ei *todellakaan* ole pinkkiä verkkopaitaa.

Käväisin ostamassa uuden pullon sealeria ennen kuin entinen loppuu ja siitä selvisi aineen salaisuus. Se ei olekaan varsinaisesti lakkaa, vaan polyuretaania, mikä selittää sen ikävän hajun märkänä. Kuivana se ei onneksi haise miltään. Aine on lakkaa parempi siinä mielessä, että se tekee ohuista tai reikäisistä kankaista paljon kestävämpiä, jolloin ne soveltuvat kenkien tekoon. Itse asiassa se auttaa minkä tahansa kankaan kanssa, koska se jäykistää kankaan niin, että se pysyy halutussa muodossa.

Vahvistin kankaan ensin sealerilla ja kankaan kuivuttua leikkasin sen kaavan mukaan ja liimasin reunaan hopeanväristä kangasta, että se olisi siistimpi. Käytin samaa hopeanväristä kangasta myös sisäpohjissa, koska se mielestäni sopi näihin varsin muovisen vaikutelman antaviin kenkiin.

Seuraavassa kuvassa päällys on paikallaan. Kantapään sauma jää näissä vähän ikävän näköiseksi, mutta sille ei voi mitään. Tietysti oikein tarkasti sovittamalla kankaan reunat voisi saada päällekkäin niin, että reiät osuvat kohdalleen, mutta silloin kenkä saattaisi jäädä vähän väljäksi.

Tein korot massasta ja oikean pinkin löytäminen värejä sekoittamalla olikin vähän hankalampi homma, varsinkin kun en ole tottunut sekoittamaan värejä. Onneksi minulla oli neonpinkkiä massaa, jolla pääsi valkoisen kanssa hyvin alkuun ja sitten vain piti lisäillä pieniä nokareita muita punaisia oikean sävyn saamiseksi. Koron muotoilun tein leikkaamalla ja taivuttamalla paperista halutunmuotoisen "tötterön" ja painamalla massan siihen. Sitten vain leikkasin askarteluveitsellä molemmista päistä pois ulospursuavan massan ja paistoin korot paperin kanssa. Paperin poisto paistamisen jälkeen ei sujunut aivan ongelmitta, mutta lähti se sentään lopulta.

Sitten olikin jäljellä enää ulkopohjien ja korkojen liimaus paikalleen. Lopputulos näyttää sitten tältä:

Ei kommentteja: