28.1.06

Valkoista

Löysin Tiimarista ihan pienen pieniä lasihelmiä, sellaisia mannaryynin kokoisia. Niitä oli valkoisia, kullanvärisiä, kirkkaanpunaisia ja tummanvihreitä. Siinähän alkoi heti mielikuvitus laukkaamaan, että mitä kaikkea näistä voisikaan tehdä.

Ensimmäinen kokeilu on valkoiset helmikoristeiset pistokkaat Cissylle. Koska minulla ei ole valkoista nahkaa, piti käyttää muita materiaaleja.

Sisäpohjat (ulommaisena) tein valkoisesta huovasta, jonka liimasin pahville.


Päällys on kangasta. Yleensä kyllästän kankaan liimalla rispaantumisen estämiseksi, mutta tällä kertaa tein siistimpää jälkeä ja ompelin päällykseen pienen vuoriosan. Vasemmalla päällys käännettynä ja oikealla kääntämättä, vuoriosa päällimmäisenä. Vuori saa olla huomattavasti pienempi kuin päällysosa, koska sen ei tarvitse yltää sisäpohjan alapuolelle. Itse asiassa on parempikin, ettei se yllä sinne, koska pohjasta tulee muhkuraisempi, jos sen alle liimattava osa on kovin paksu.


Korot tein jälleen massasta. Koron pohjasta saa tasaisen tekemällä korosta vähän liian pitkän ja leikkaamalla ylimääräisen pois askarteluveitsellä paistamisen jälkeen.


Tässä päällys paikalleen liimattuna ja korot päällystettynä kankaalla. Kuvassa näkyvät lestit ovat lateksimuotin avulla tehtyjä kipsivaloksia nuken jaloista.


Sen jälkeen liimasin helmet paikalleen levittämällä tasaisesti reilun kerroksen liimaa halutulle alueelle ja ripottelemalla helmiä päälle. Sitten vain annetaan kuivua ja kuivana rapsitaan ylimääräiset helmet pois.


Lopuksi liimataan korot ja ulkopohja paikalleen ja kengät ovat valmiit.

2 kommenttia:

Jepy kirjoitti...

Todella upeita pikkukenkiä olet tehnyt!

Heidi kirjoitti...

Oletko tehnyt latekstimuotit joista teet lestit itse? Vai olteko ostanut lateksimuotit valmiina?