Tätähän pitikin sitten alkaa kokeilemaan. Tein avokkaisiin käyttämälläni kaavalla kengän pohjat ja sitten pyörittelin massaa kahdeksi pienehköksi puolipalloksi, jotka olivat ulkopohjan kantapääosan levyisiä. Asetin kengän pohjan lestiä vasten ja massapallon pohjaan oikeaan kohtaan. Sen jälkeen painoin putkimaisen helmen massaan sopivassa kulmassa.
Tarkistin, että korko oli oikeassa asennossa joka suunnasta katsottuna ja irrotin massan varovasti nahkapohjasta. Tämän jälkeen paistoin massanpalat (joissa helmet olivat koko ajan kiinni) uunissa muiden korkojen mukana. Tämä menetelmä siis vaatii, että koron materiaalin on kestettävä reilun 100 asteen kuumuus. Paistamisen jälkeen korko tarvitsee vain liimata paikalleen.
Muotoilemalla massaa enemmän korosta saisi sellaisen sulavalinjaisen, jossa massan ja toisen materiaalin rajaa ei ääriviivojen perusteella erottaisi, mutta tämä on ensimmäiseksi kokeiluksi kuitenkin ihan onnistunut.
Suurin osa koroksi kelpaavista materiaaleista kestänee paistamisen, mutta muovi ei tietenkään kestä. Ei sekään kyllä iso ongelma ole. Homma pitää vaan tehdä muuten kuten yllä, mutta koron "piikkiosa" pitää poistaa paistamisen ajaksi (varovasti, ettei reikä suurene) ja liimata takaisin paikalleen paistamisen jälkeen.
Seuraavassa kuvia kenkien tekovaiheista. Tällaisia ei tehdä ihan päivässä, koska eri vaiheiden välissä tarvitaan kuivatus- ja tuumaustaukoja, joten nämäkin olen aloittanut viime viikonloppuna ja tein loppuun tänään.
Ensimmäisessä kuvassa näkyvät molemmat sisäpohjat ja valmiit korot. Varsinainen sisäpohja on mustaa nahkaa, mutta lisäsin vaalean ohuen kerroksen ihan sen takia, että se tekee kengistä aidomman näköiset. Lisäksi se on hyvä olla, jos on vaarana, että tummasta sisäpohjasta voisi lähteä väriä. Toisessa kuvassa sisäpohjat toisiinsa liimattuina ja alapuolella kupariliuska, jolla pohja on saatu muotoonsa.





Ei kommentteja:
Lähetä kommentti