20.1.06

Mittakaava

Erikokoisilla nukeilla on hyvin erikokoiset jalat ja joskus samankokoistenkin jaloissa on suuria eroja. Seuraava kuva näyttää muutaman esimerkin tästä.Kuvassa on takimmaisena Madame Alexanderin Cissy-nukelle tekemäni kengät. Isoista muotinukeista Cissy on isojalkaisin, joten se on suosikkini, koska sille on helppo tehdä kenkiä.

Alarivin oikeassa reunassa on tavallisen Barbien perinteinen sandaalimalli. Barbien jalka on toivottoman pieni enkä siksi ala enää edes yrittämään senkokoisten kenkien tekemistä.

Toisena oikealta on Tiny Kittylle tekemäni kengät. Tiny Kitty on hieman Barbieta lyhyempi, mutta sillä on vartalon mittasuhteisiin nähden oikeammankokoinen jalka. Sille pystyy jo tekemään kenkiä, mutta se ei ole niin kiinnostavaa, koska yksityiskohtien lisääminen menee liian vaikeaksi.

Ruskeat sandaalit ovat California Girl Barbien (nuken mukana tulleet). Vaikka Barbie onkin, tällä nukella on mittasuhteiltaan aivan oikean kokoinen jalka. Joku Barbie Bazaarin toimittaja muistaakseni nimittikin niitä räpylöiksi ja ovathan ne aika erikoisen näköiset tavallisen Barbien jalkoihin tottuneelle, mutta tässä koossa kenkien teko jo onnistuu (siitä lisää myöhemmin). Onpahan ainakin vaihtelua tehdä matalia korkoja, kun yhtä lukuunottamatta kaikilla isoilla nukeillani on korkokengän vaativa jalka.

Vasemmassa reunassa on Genelle tekemäni kengät. Näiden englanninkielinen nimi on "Marabou slippers", mutta en tiedä onko näille Suomessa erityistä nimitystä, kun ovat enemmänkin vanhojen Hollywoodin filmitähtien juttuja. Genellä, Alexilla, Tylerilla ja muilla 15 tuuman muotinukeilla on reilusti Cissyä pienempi jalka ja mitoissa on sen verran eroja, että yhdelle tehdyt kengät eivät välttämättä sovi toiselle.

Ei kommentteja: