21.1.06

Uusin kirjahankinta

Kenkien tekoon tarvitaan tietysti myös inspiraatiota ja sitä löytyy kenkäkauppojen näyteikkunoiden lisäksi kenkiä käsittelevistä kirjoista. Uusin hankintani on Stephanie Pedersenin "Shoes: What Every Woman Should Know?" (Suomalainen kirjakauppa, 18,50 e). Kirjassa käydään läpi eri aikakausien kenkiä, mutta melko suppeasti, koska kirja on vain 128-sivuinen ja kokoa sillä on n. 18 x 18 cm.


Tietysti kirjassa mainitaan myös Manolo Blahnik, joka lienee tullut monelle tutuksi Sinkkuelämää-sarjan kautta. Alla olevassa kuvassa oikealla näkyvä kenkä tosin on Jimmy Choon, ei Blahnikin.


Olen ajatellut, että jossain vaiheessa yritän tehdä jotkut Blahnikin kengät nukkekoossa. Sitä ennen tosin pitää ratkaista ohuiden pohjien ongelma. Tähän mennessä käyttämäni tekniikka, jossa käytetään paria nahanpalaa (sisä- ja ulkopohja) ja ohutta kuparilevyä välissä tukena on melko hyvä ratkaisu, mutta korkojen tukeva kiinnitys on ongelma ja sitä taas tarvitaan, kun aletaan tekemään oikein kunnon piikkareita.

Mitään ongelmaahan ei tietysti olisi, jos tekisi pohjia liukuhihnatyyliin muovista valamalla, mutta se taas on sen verran kallista, että mieluummin kehittelen halvempia yksittäisten pohjien tekotapoja.

Ei kommentteja: