30.1.06

Toisenlaiset korkkipohjat

Yleensä olen tehnyt korkista joko kiilakorkoja tai niistä muokattuja pohjia, mutta nyt päädyin kokeilemaan uudenlaista menetelmää.

Leikkasin pohjan korkkilevystä kolmena osana. Tässä on otettava huomioon, että osien pitää olla pitempiä kuin ne ovat lopullisessa muodossaan, koska niiden reunoja joutuu muotoilemaan. Palat kannattaa myös merkitä, etteivät vasemman ja oikean puolen osat mene sekaisin tai joku pala käänny vahingossa väärin päin.

Sen jälkeen viistosin reunat mattoveitsen avulla niin, että palat sai liimattua toisiinsa oikeassa kulmassa. Seuraavassa kuvassa ensimmäiset kaksi palaa liimattuna toisiinsa.


Kun pohja oli kokonaan liimattu kokoon, pyöristin vähän korkin reunoja ja tein kolot korkoja varten. Kolot piti tehdä siksi, että korot olivat putkimaisia lasihelmiä, joiden yläpään viistoaminen olisi ollut aivan liian vaikeaa. Helpompaa oli tehdä pohjiin kolot, joiden avulla korot sai oikeaan asentoon.


Korot tein kuten CED-nuken mustiin sandaaleihin eli kiinnitin ne massapaloihin. Painoin ensin massan kengänpohjan koloon ja sitten koron paikalleen oikeaan asentoon. Sitten irrotin massan pohjasta ja asetin korot paperista rakentamaani telineeseen paistamista varten.


Paistamisen jälkeen liimasin korot paikalleen. Yleensä jätän koron liimaamisen viimeiseksi, mutta tässä tapauksessa piti reunojen päällystykseen käytettävä kangas saada peittämään massan ja korkin raja.


Sitten liimasin pohjan reunoihin kangasta sekä ulkopohjan paikalleen.


Sisäpohja ja päällys on tehty samalla tavalla kuin valkoisissa helmipistokkaissa. Liimasin vielä ulkopohjaan käyttämästäni nahasta pienen korkolapun ja maalasin nahan reunat punaisella maalilla.

Ei kommentteja: