15.3.06

Pienempää mittakaavaa

Kokeilin vaihteeksi vähän pienempien kenkien tekemistä. Pullip on suunnilleen Barbien kokoinen varsin isopäinen, mutta erittäin pienijalkainen nukke. Sillä on onneksi kääntyvä nilkka, joten sille voi tehdä tasapohjaisia kenkiä. Sen ulkonäkö on myös niin epärealistinen, ettei kengissäkään tarvitse olla niin tarkka mittakaavojen ja osien suhteiden välillä. Niinpä näissä nauhakengissä onkin varsin isot nauhanreiät (2 mm on pienin eyelet-koko, jonka olen nähnyt). Koska mittakaavaa voisi muuten olla vaikea nähdä, kuvassa on euron kolikko vertailukohteena.

Pientä mittakaavaa edustaa myös Tiny Betsy McCall, joka allaolevassa kuvassa istuu kännykkätelineessä.

Nuken pituus on 8 tuumaa eli n. 20 cm. Tähänastiset nukkeni ovatkin joko muotinukkeja tai nukkekotikokoa, mutta piti kuitenkin hankkia yksi tällainen pikkutyttötyyppinen nukke, kun se oli niin herttaisen näköinen. Kuten kuvasta näkyy, nukella on taipuvat polvet. Kädet kääntyvät eteen ja taakse sekä sivulle ylös. Pää kallistuu vähän joka suuntaan. Silmät sulkeutuvat nuken ollessa makuulla.

Ajattelin kokeilla kenkien tekemistä Betsylle. Tasapohjaisissa kengissä ja noin pienessä mittakaavassa riittääkin haastetta. Tasapohjaisissa sen takia, että niissä saa olla tosi kekseliäs, että saa erilaisia malleja aikaan, ja pienen mittakaavan haasteellisuus lienee aika itsestäänselvää.


For an English translation of part of this post, see here.

Ei kommentteja: