24.3.06

Metallia

Aiemmassa postauksessa olleiden hopeisten sandaalien lisäksi olen suunnitellut CED-nukelle vähän toisenlaisiakin.

Nilkkaremmit tuottavat aina ongelmia, kun perusmalli ei ole kovin mielenkiintoinen ja jotain erikoisempaa pitäisi keksiä. Niinpä sitten kehittelin tällaisen version:

Kengät ovat kuvassa hieman oudossa asennossa toisiinsa nähden, mutta muuten tuo toteutus ei näkyisi kunnolla. Kengissä on siis toisella puolella tuollainen metallikoriste ja toisella puolella on metallilangasta taivutettu lenkki, johon ketju on kiinnitetty. Ketju kulkee vapaasti koristeen läpi, joten sitä saa löysemmälle kengän jalkaanlaiton ajaksi ja sitten sen voi kiristää kuvassa näkyvällä tavalla.

Näissä toisissa sandaaleissa on toisenlaisia metalliosia eli ruusut ovatkin kankaan sijasta metallia.

Ruusuissa oli alunperin tarrakiinnitys, mutta irrotin tarrat ja kiinnitin kukat langalla. Kukan pohjassa on reikä, joten pujotin langan neulan avulla alapuolelta nauhoista ja kukan reiästä läpi, sitten pujotin lankaan niin ison helmen, ettei se mahdu reiästä läpi, ja pujotin langan takaisin reiän ja nauhojen läpi. Lopuksi vedin helmen langan avulla kukan sisään ja solmin langanpäät nauhojen alapuolella yhteen.

Ja kun ketjujen kanssa innostuin kokeilemaan kaikenlaista, niin tein sitten myös uusia koruja. Kuvan nukke on Robert Tonnerin "Wizard of Oz" -sarjan Wicked Witch, jolle tein kokonaan vihreän asun ja siihen sopivat vihreät korut.

Jos joku olisi ollut kuulemassa, kun kasasin noita korvakoruja, niin ei ainakaan pitäisi minua kärsivällisenä. Jostain syystä ketjujen lenkkien aukominen ja sulkeminen on harvinaisen ärsyttävää puuhaa, kun lenkit aina lipsahtelevat pihdeistä ja sinkoilevat mihin sattuu. Ja noissa korviksissa on yhteensä 10 pientä ketjunpätkää plus tietysti kaulakorun 6 kiinnityslenkkiä. Riitti tuo homma kyllä vähäksi aikaa.

Ei kommentteja: