3.3.06

Koristehiekkaa

Jotkin projektit venyvät ja venyvät, kun joka vaiheen jälkeen pitää odottaa seuraavaan päivään, että kaikki on varmasti kuivaa ennen seuraavan vaiheen tekemistä. Yksi näistä kokeiluista valmistui äskettäin.

Aloitin ihan tavallisista valkoisista kangasavokkaista, joihin piirsin ensin lyijykynällä ruutujen viivat. Sitten maalasin viivat mustalla kohomaalilla. Viivojen vetämisessä on vielä vähän harjoittelemista, että tulevat tasaisesti...

Mietin ensin, että olisin käyttänyt kahta eri väriä ja jättänyt vain viivat mustaksi, mutta päädyin täyttämään osan ruuduista mustalla.

Sen jälkeen piti keksiä mitä valkoiseksi jääneisiin kohtiin. Olin ostanut ison purkillisen hopeanväristä koristehiekkaa, joten ajattelin liimata sitä niihin. Ajatuksena oli, että kengissä olisi sileitä kiiltävän mustia ruutuja ja röpelöistä hopeanväristä pintaa. Hyvä ajatus, mutten ollut ottanut huomioon, että hopeanvärisestä hiekasta varisi hienonhienoa hopeanväristä pölyä mustalle kohomaalille, joka oli hieman tahmeapintaista, vaikka olikin jo kuivaa.

Päätin sitten vetää vielä korot mustiksi tasapainottamaan kokonaisuutta.

Loppuihin valkoisiin alueisiin liimasin koristehiekkaa ja korkoihin lisäsin tarkoituksella hopeanväristä hiekkapölyä sormin, että olisivat samanväriset kuin kärkiosan ruudut. Ja lopuksi jälleen kerran pari kerrosta sealeria pitämään kaikki paikallaan.

Tästä projektista opin sen, että jos kohomaalin haluaa pitää sileänä ja kiiltävänä, se on lisättävä viimeisenä liimausten jälkeen. Toisaalta tuo mitä mustille ruuduille tapahtui sai miettimään myös sellaista, että päällystäisi koko kengän tasaisesti kohomaalilla ja sen kuivuttua ottaisi koristehiekasta hopeahippusia sormenpäihin ja vetäisi kenkien pintaan. Se saattaisi olla aika kivan näköistä.

Ei kommentteja: