21.3.06

Kuvioita

Avokkaiden tekeminen on periaatteessa aika yksinkertainen juttu. Käyttämäni malli on jo vähän aikaa ollut sama. Kun kerran sain hyvät kaavat tehtyä, niin mitäpä niitä vaihtamaan. Kenkien kuviot tulevat valmiista kankaista, joista vain katson mistä kohdasta ja miten päin kangas kannattaa leikata, että kuvion saa sopivaan kohtaan ja asentoon.

Esimerkiksi seuraavat kengät on tehty kankaasta, jossa oli valtava, paljon yksityiskohtia sisältävä kuvio. Lopputuloksesta ei millään pysty edes arvaamaan, miltä alkuperäinen kangas on näyttänyt.


Vähän yksinkertaisempaa kuviointia edustavat seuraavat, silkkisolmiosta tehdyt kengät. Kun solmio maksoi 1 euron, ei sen leikkeleminen kappaleiksi vaatinut yhtään miettimistä. (Euroihme onkin suosikkikauppani tästä syystä.)


Aiemmin vanha pusero olisi päätynyt kirpputorille, mutta nyt sen helmassa oleva kuvio kiinnitti huomioni ja pusero päätyikin kenkämateriaaliksi. Siitä tulee vielä muutama pari lisää, mutta tämä ensimmäinen pari on ehdottomasti paras.


Yksinkertaisempaa kuviointia edustavat nämä neulekankaasta ja punaisista sydämistä tehdyt kengät. Aiemmin menin vähän liiallisuuksiin noiden sydänten kanssa Cissyn kengissä, mutta tässä pidin tarkoituksella koristelun yksinkertaisena, koska neulekangas itsessään oli jo mukavan näköinen.

Ei kommentteja: