9.3.06

Laajennusta valikoimaan

Cissyn ja CED-nuken lisäksi minulla on yksi Robert Tonnerin Tyler. Tai varsinaisesti se on Chicago-elokuvan Velma Kelly, mutta nuken vartalo on Tylerin, kuten monien muidenkin Tonnerin nukkejen.

En ole aiemmin yrittänyt tehdä Tylerille kenkiä, mutta kun aloin tekemään sille kokonaista asua, johon kuuluu myös kengät, tuli tehtyä kaavat avokkaisiin saman tien. Kaavojen teko on helpottunut huomattavasti kokemuksen myötä eikä niiden tekoon mennyt kauan. Ensimmäiset niillä tehdyt avokkaat näyttävät tältä:


Sitten innostuin leikkimään reikäpihtien kanssa ja tein mustat avokkaat, joissa on kullanvärisiä koristeita. Tekniikka on erittäin yksinkertainen: leikataan päällykset nahasta, asetetaan ne sisäpuolet tarkasti vastakkain (että reiät tulisivat täsmälleen samoihin kohtiin molempiin kenkiin) ja sitten vaan tehdään reikiä haluttu määrä haluttuihin kohtiin. Tämän jälkeen liimataan sisäpuolelle kangasta tms., joka sitten näkyy rei'istä ulospäin.

Lopuksi kasataan kengät normaaliin tapaan. Noista tuli vähän jäykät, vaikka kullanvärinen kangas oli hyvin ohutta. Paremmin muovautuvan päällisen saa liimaamalla erilliset kangaspalat joka reiän kohtaan, mutta se on sitten aikamoista näpertelyä ja vie hirveästi aikaa.

2 kommenttia:

Miss Pligaa alias Maurelita kirjoitti...

Vau vau vau ! Oletko kokeillut saapikkaitten värkkäämistä ? Mulla olis malleja viimeisimmässä postauksessa...

*kenkäfriikki Pariisista vilkuttaa*

ths kirjoitti...

Olen kokeillut ja kuten 16.2. postauksesta näkyy, se ei ole ihan yksinkertaista. Nyt on yhdet kesken ja pysyvät varmaan vähän aikaa, kun jatkaminen hirvittää. Jokaisessa uudessa vaiheessa kun on niin monta mahdollisuutta mokata...