11.4.06

Linda O'Keeffe: Kenkä

Kenkäprojektit ovat jääneet nyt vähän vähemmälle huomiolle muiden miniprojektien takia. Yksi onkin tuossa edellisessä postauksessa ja kun se on nyt valmis, jatkan tästä. Talo on ollut kirjahyllyn päällä ainakin pari vuotta odottamassa uutta inspiraatiota, joka nyt sitten iski.

Niinpä ajattelinkin tässä välissä esitellä lisää kenkäkirjoja. Aiemmin esitellyt ovat Shoes - What every woman should know ja Suomalainen kenkä.

Suomenkielisiä kenkäkirjoja en ole onnistunut löytämään kuin kaksi, tuon edellä mainitun sekä huomattavasti pienempikokoisen Linda O'Keeffen kirjan "Kenkä" (Shoes: A Celebration of Pumps, Sandals, Slippers & More). Kokoa kirjalla on n. 15 x 10 cm ja sivuja siinä on 507. Tekstiä on ihan kohtalaisesti, mutta jälleen pääosassa ovat kuvat, kuten pitääkin.

Erityisesti kirjan osuus "Fetissi- ja lootuskengät" on mielenkiintoinen, koska sieltä löytyvät kiinnostavimmat korkeakorkoiset kengät. Eri aikakaudet ovat hyvin edustettuina ja yksi suosikkikuvistani on tämä:

Nuo tekisin mielelläni nukkekoossa, mutta täytyy ensin yrittää saada edes tavalliset saappaat aikaiseksi.

Ajatus nukenkenkien tekemiseen pitsistä tuli tästä kuvasta:

Tämä löytyy kirjan osasta, jossa kerrotaan kengistä taideteoksina. Toisin kuin tämän tekijä, minä kuitenkin lähdin liikkeelle siitä, että kenkien on oltava riittävän kestävät jalassa pidettäviksi. Joitakin pitsikenkiä olenkin jo esitellyt (14.2. ja 19.2.). Tässä vielä CED-nukelle ruskeasta pitsistä tekemäni kengät, joissa on kimallemaalia koristeena.

Ei kommentteja: