8.4.06

Heavy Metal, osa 2

Nuken asu on nyt kokonaan valmis. Alunperin olin tekemässä asua Tylerille, mutta uudempi nukke, Robert Tonnerin "Alice in Wonderland" -sarjan Basic Sweetheart (Queen of Hearts) oli enemmän osaan sopiva ulkonäöltään. Nuken kuva alkuperäisessä asussaan löytyy mm. Tonner Doll Companyn sivuilta. Kaikilla Tonnerin 16 tuuman nukeilla (Emmeä lukuunottamatta) on sama vartalo kuin Tylerilla (nivelten määrä vaihtelee) eli asun vaihto toiselle nukelle ei ollut ongelma.

Nuken hiukset ovat liian pitkät alkuperäiseen hahmoon verrattuna ja silmien väri on väärä, mutta hiusten väri on juuri oikea. Asun mustat osat ovat trikoota (osa sealerilla kovetettua, osa sellaisenaan) ja leveää kuminauhaa. Punaiset osat ovat nahkaa, lukuunottamatta hanskaa, joka on myös trikoota. Hanska oli pakko tehdä joustavasta kankaasta, että siitä sai edes suunnilleen oikean näköisen ja silti sen saa helposti nuken käteen.

Mielestäni onnistuin tämän kanssa aika hyvin. Sinänsähän koko asu on aivan älytön sen kantajan tehtävään nähden, mutta elokuvan tekijöiden tarkoituksenahan onkin ollut näyttää paljon paljasta pintaa, ei tehdä hahmosta todenmukaista.

Toisaalta asu on sen verran erikoinen, että esikuvan tunnistaa heti, jos on nähnyt elokuvan. Muiden hahmojen kohdalla näin ei välttämättä ole, vaikka kyllähän esim. Xenankin tunnistaisi heti. Xenan asu on ehkä asteen verran realistisempi, mutta jos ihan oikeaa taisteluvarustusta lähdetään tekemään, niin liikkeelle kannattaa lähteä esim. The Schmitthenner Armoryn saitilta. Kieltämättä kiinnostaisi kokeilla toteuttaa jotain heidän haarniskoitaan Tylerin koossa.

Nyt kun Herttakuningatar vei Tylerille tarkoitetun asun, täytynee alkaa miettiä, mitä Tylerille tekisi. Yksi mahdollisuus olisi toinen suosikkihahmoni, Modesty Blaise. Asun tekeminen olisi huomattavasti helpompaa ja asu olisi realistisempi, mutta toisaalta tämä sitten kuuluisi niihin hahmoihin, joita ei ensivilkaisulla välttämättä tunnista.

Ei kommentteja: