3.4.06

Lisää värejä

Tänään postissa käydessäni sain päähäni takaisin tullessa piipahtaa Fidan kirpparille. En käy siellä kovin usein, mutta aina silloin tällöin. Ajattelin lähinnä vilkaista vaatepuolelta löytyisikö jotain sopivaa "silputtavaa". Löysinkin jotain mitä en ole aiemmin huomannut eli kolme koria täynnä erikokoisia kangaspaloja.

Innostuin sitten ostamaan aika ison kasan kankaita, joista ehdottomasti paras löytö oli tämä:

Muutaman värin kohdalla on vain pieni suikale, mutta suurin osa on sen verran isoja paloja että niistä saa CED-nukelle avokkaat. Korkojen päällystämiseen ei samaa väriä sitten enää riitäkään, joten korkoihin on keksittävä joku muu ratkaisu. Tosin en aio tehdä noista kaikista avokkaita ja sandaaleissa pitäisi samasta väristä riittää myös korkoihin.

Kun tuossa on samasta väristä useita sävyjä, ajattelin kokeilla myös kenkiä, joissa on useampaa eri sävyä. Yhdet olenkin jo tehnyt niistä kankaista, joista tein CED-nuken ja Tiny Betsyn kenkäsetit.


Idea näihin lähti ihan siitä, että aloin miettimään mitä voisi tehdä yli jääneistä paloista, joista ei riittänyt yhtä väriä kokonaisiin kenkiin. Tein sitten kopion kaavasta ja leikkasin sen osiin, joita aloin sovitella kangaspaloille. Leikkasin kankaista tarvittavat palat ja liimasin ne yhteen ennen kenkien kasaamista.

Näissä on kolmea sävyä eli kahta päällyksessä ja kolmatta korossa. Päällyksen voisi tehdä kolmestakin väristä niin, että laittaisi sivuille kahta eri väriä ja kärkeen kolmatta. Raidallinen päällys voisi myös olla toteuttamiskelpoinen ajatus. Lisäksi mietin erilaisia sandaaleja, joita voisi tehdä leikkaamalla kangasta kapeiksi remmeiksi ja yhdistelemällä sopivan värisiä remmejä.

1 kommentti:

möhönasu kirjoitti...

Aivan ihania kenkiä sinulla :)