18.2.07

Manolo Blahnikin kopio

Mietin jossain vaiheessa jonkun Manolo Blahnikin kenkäparin tekemistä nukelle. Lähinnä ajattelin jotain korkeakorkoista, mutta kävikin niin, että ainakin ensimmäinen pari on matalapohjainen.

Alkuperäinen kenkä näyttää tältä:


Tein nuken kengät ruskeasta nahasta, koska sitä oli riittävästi ja minulla oli vielä sen kanssa sopivaa satiiniakin.

Päällisen kaava oli helppo tehdä muokkaamalla aiemman kenkäparin kaavaa. Siihen tarvitsi vain suunnitella ulospäin kääntyvien kielekkeiden leikkaaminen.


Sen jälkeen, kun päällinen oli paikallaan, liimasin satiinia kielekkeiden sisäpinnalle ja kiersin kielekkeet ulospäin laittamalla niiden alle liimapuoli ulospäin rullalle kierrettyä teippiä.


Liiman kuivuttua otin teipit pois ja leikkasin pois ylimääräisen kankaan. Kielekkeet pysyivät halutussa asennossa ihan kohtuullisen hyvin.


Tässä vielä valmiit kengät nuken jaloista tehdyissä kipsivaloksissa. Nämä eivät ole samat valokset kuin täällä, vaan uusilla lateksimuoteilla tehdyt uudet valokset, jotka onnistuivat huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.


For the English post, see here.

1 kommentti:

Miriva kirjoitti...

Kerrassaan mainiot kengät. Katselin näitä sinun kenkiä, koska mielessä on itsellänikin kenkien valmistaminen nukeille, mutta vielä en ole saanut valmistettua yksiäkään. Näistä kuvista, mitä olet laittanut blogiisi, saa hurjasti ideoita (samalla kuitenkin olen alkanut kauhistella kenkien monipuolisuutta, että onko minusta sittenkään niitä tekemään).