20.2.07

Rini

Uusin hankinta nukkerintamalla on Rini, jolla on pituutta 14-15 tuumaa (14 tuumaa kantapäät lattiassa, 15 tuumaa varpaillaan).

Rini

Rini poikkeaa muista nukeistani siinä, että koska sillä on kääntyvä nilkka, sen kengissä voi olla erilaisia korkoja. Olen jo aloittanut joitakin kokeiluja ja ensimmäisten joukossa on muovista valettu pohja.

Alla olevassa kuvassa on kiilapohja, jonka tein lateksimuotin tekoa varten, mutta sitten hoksasin, että muovin valamisessa käytettävä metallimuotti on helpompi kasata sen päällä. Muotit ovat ohutta kuparilevyä, jonka pinnassa sisäpuolella on kirkasta pakkausteippiä, että valetun kappaleen pinnasta tulisi sileä ja kirkas. Muotit olen kasannut ihan tavallisella teipillä.Käyttämäni muovi on sulatettavaa ja pussin kyljessä sen nimenä on E-Z Water. Muovi on pieninä rakeina, jotka voi sulattaa metalliastiassa hellalla (tosin astiaa ei sitten enää voi käyttää mihinkään muuhun, mikä kannattaa ottaa huomioon).

Muovi on hieman kellertävää ja jos se pääsee kuumenemaan liikaa, se alkaa tummentua. Laitoin levyn kolmoselle sulattaessani muovia ja se tuntui olevan aika sopiva lämpötila. Kannattaa käyttää alinta asetusta, jolla muovin saa sulamaan, niin väri pysyy vaaleana. Lisäksi kannattaa huomata, että muotin sisäpinnalla olevat ja kasaamiseen käytetyt teipit sulavat, jos muovi on liian kuumaa, ja siitä voi tulla aikamoinen sotku sen lisäksi, että valettu kappale on pilalla.

Asetin muottiin ennen muovin kaatamista paperikukan, jossa oli varsi paperipäällysteisestä metallilangasta. Kukkaa joutui pitämään jonkin aikaa pystyssä ennen kuin muovi jähmettyi riittävästi ja kukka pysyi paikallaan tukematta.Alla pari kuvaa lopputuloksesta. En ole vielä päättänyt, miten viimeistelen nämä, mutta jonkinlaiset sandaalit niistä joka tapauksessa tulee.
For an English translation of this post, see here.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mistä olet ostanut tuota sulatettavaa muovia? hienoja muuten nuo sun tekemät kengät :>> muutenkin kiva blogi :)

ths kirjoitti...

Muovin olen ostanut Helsingistä Hobby Pointista, mutta pitäisi löytyä muualtakin liikkeistä, jotka myyvät pienoisrautateiden maisemointiin liittyviä tarvikkeita.