24.2.07

Jalkoja

Taisin joskus mainitakin kirjan The Art of Making Beautiful Fashion Doll Shoes. On muuten Amazonin hinta tällä hetkellä aika hurja, 70 puntaa eli jotain 100 euroa, enkä taatusti omastani maksanut noin paljon. En enää muista kuinka paljon, mutta todennäköisesti enintään puolet tuosta.

No niin, sitten itse asiaan. Kirjassa kenkien teko aloitetaan tekemällä valokset nuken jaloista ja niistä sitten lestit. Olen tähän asti tehnyt kengät suoraan muokkaamattomia valoksia käyttäen. Nyt kun olen tehnyt useamman tasapohjaisen parin, olen huomannut, että voisi olla hyvä ajatus tehdä oikeat lestit muovaamalla massasta valoksiin kärjet, jolloin päällys on helppo pingottaa lestin päälle.

Sitten ajattelin, että jos alan kokeilemaan tuota, kannattaa saman tien tehdä lestit useammalle nukelle. Niinpä olenkin tällä viikolla valanut muutamalle nukelle useamman jalkaparin. Blondille (edellisen postauksen nukke) kaksi paria (yhden entisen lisäksi), Rinille kolme (yksi käytettäväksi sellaisenaan, kaksi muokattavaksi) ja Tonnerin American Model -nukelle kaksi (yksi sellaisenaan, toisesta teräväkärkiset lestit).


Nuo American Modelin pitemmät jalat (oikeassa reunassa) jäävät tuollaisiksi, koska aion käyttää niitä saappaiden teossa enkä halua rajoittaa käytettävissä olevaa kärjen muotoa. Toinen vaihtoehto olisi ollut valaa molemmat parit samanlaisiksi, mutta nuo pitkät olivat todella hankalat saada ulos muotista, joten tyydyin siihen, että se onnistui kerran enkä ottanut riskiä, että hajottaisin seuraavan parin.

Rinille ja American Modelille homma piti aloittaa lateksimuottien teosta, koska nuket ovat sen verran uusia, etten ollut ehtinyt niitä tekemään, mutta blondille käytin vanhoja muotteja, jotka toimivat ihan hyvin, vaikka lateksi onkin tummunut aika pahan näköiseksi. Rinille ei valitettavasti saanut edes nilkkaa mukaan, koska se on nivelletty, enkä halunnut, että jonnekin nivelen sisään joutuu lateksia, jota ei sitten välttämättä olisi saanut pois. Tosin mietin kyllä, saisiko nilkan suojattua jotenkin teipillä, jolloin muotin teko voisi onnistuakin. Toistaiseksi nämä saavat kuitenkin riittää.

American Modelista ei ole vielä ollut kuvaa, joten alla ryhmäkuva, jossa nuket vasemmalta oikealle: CED-nukke Colin, American Model Basic Redhead ja vanha blondi. Kuvasta näkyy hyvin myös American Modelin koko verrattuna muihin. Blondin yllä oleva pusero on Colinin alkuperäiseen asuun kuuluva ja kengät ovat nämä.

Group photo

Alla vielä yhdet valmiit lestit Rinille. Fimo-massa oli helppo vaihtoehto kärkien muovaamiseen, mutta ongelmana oli se, miten kärjistä saa samanlaiset. Aina joku kohta on paksumpi tai ohuempi tai eri kulmassa tai pyöreämpi tai kulmikkaampi kuin toisessa. Toisaalta ihmisilläkin on jalat yleensä vähän erikokoiset, joten yritän hillitä perfektionismiani ja olla tyytyväinen näihin.

Ei kommentteja: