27.2.07

Korkoja

Vaikka Cissylle tekemäni korot soveltuvat lähes suoraan American Modelille, suunnittelin muutaman uuden mallin. Kuvassa vasemmalla on vanha Cissylle tekemäni korko, joka vaatii korkeutensa vuoksi korokepohjan, loput ovat uusia.


Kaksi oikeanpuolimmaisinta ovat sen verran tukevaa mallia, että pysyvät pystyssä itsestään:


Veistin korot balsasta ja tein ensin niiden avulla paperikaavat, joita käytän korkojen tekemiseen massasta. Tässä muutama muotoon liimattu kartonkimuotti odottamassa täyttämistä massalla:


Seuraavaksi aion tehdä noista koroista lateksimuotit kipsivalua varten. Tämä siksi, että kartonkimuoteista ei saa ylhäältä alas kaartuvia, vaan sellaiset on tehtävä valamalla. Ensimmäisessä kuvassa vasemmalla olevat ohuet korot ovat liian ohuita tehtäväksi pelkästä kipsistä, joten ajattelin soveltaa tosielämän stilettikorkojen tekniikkaa ja työntää valuvaiheessa sisään tukevan metallilangan pätkän. Kun koron sitten vielä päällystää nahalla, se saattaa kestää.

2 kommenttia:

Korlee kirjoitti...

Heips!

Hienot sivut sulla, suorastaan kadehsittavaa käsityötä ja tarkkuutta!!

Oletko kokeillut hartsia / resiiniä (millä nimellä se nyt sitten kulkeekin) noihin korkoihin? Tai yleensäkin mini kenkiin. Tuli vaan mieleen, että se kestää paremmin, kuin kipsi (ei kulu samalla tavoin). On toki kalliimpaa, enkä edes tiedä, mistä sitä varmasti sais Suomesta, mutta vois olla kokeilemisen arvoinen aine :)

ths kirjoitti...

On mulla yksi purkki hartsia odottamassa kokeiluja, mutta en voinut käyttää sitä aiemmin, kun ei sitä voi sisätiloissa käyttää, eikä ollut parveketta.

Hartsi on kallista ja vaatii erityisestä muottiaineesta tehdyn muotin, joten jää varmaan niihin kokeiluihin mitä siitä yhdestä purkista saa tehtyä. Lisäksi hartsi ja kovettaja ovat vielä ihan hirveitä myrkkyjäkin.