11.5.09

Muotinteko: Ongelmia silikonin kanssa

Ensimmäinen muotinpuolikas ei kovettunut odotetulla tavalla. Laitoin silikoniin vähän liikaa kovettajaa, eikä minulla ollut aikaa sekoittaa sitä kunnolla, joten jotkin osat muotista jäivät tahmeiksi ja ovat sitä vieläkin, parin päivän jälkeen.

Pinnan on tarkoitus olla kiinteä, ei tahmea, kuten alla olevassa kuvassa (jossa on lähikuvassa sormeni ja kovettumaton kohta silikonista).


Ensimmäisen silikonierän ongelmana oli se, että sitä oli vain 50 g. Kovettaja on helpompi mitata isompaan erään, joten käytin seuraavaksi 100 g ja tein useita muotinpuolikkaita kerralla. Tällä kertaa kaikki meni kuten pitikin.


Tein myös yhden muotin kiilapohjaa varten. Tähän muottiin tulee iso aukko ja syy siihen selviää myöhemmin, kun kerron valuprosessista.


Kuvassa, jossa näkyy kolme muottia, on silikonin pinnalla vaaleanpunaisia pisteitä. Ne ovat irrotusainetta (form separating agent). En tiedä, miksi se ei levinnyt tasaisesti, kuten se levisi malleihin. Siitä kuitenkin tuli seuraava ongelma.

Onnistuin saamaan seuraavaan silikonierään oikean määrän kovettajaa, joten muotin toisten puolten teko onnistui. Kun silikoni oli kovettunut ja oli aika erottaa muotinpuolikkaat toisistaan, se ei mennytkään niin kuin piti. Puolikkaat olivat tarttuneet kiinni toisiinsa. Jouduin leikkaamaan muotit auki askarteluveitsellä. Onneksi se toimi hyvin ja minulla on nyt muotit pohjia varten.


Olen jo valanut pari pohjaa muottien avulla, mutta siitä enemmän seuraavassa postauksessa, koska siinä on vielä vähän testaamista.

For an English version of this post, see here.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Googlettelin irrotusainetta ja psuin sivuillesi :) Mistä moista ainetta olet hankkinut?
Terveisin Anna