2.3.07

Lopultakin onnistuneet saappaat

Kokeilin kerran aiemmin tehdä Cissylle saappaat, mutta niistä tulikin sitten nilkkurit. Aloitin sen jälkeen uuden saapaskokeilun, joka saikin sitten odotella rauhassa vuoden verran, kunnes nyt otin sen uudelleen käsittelyyn.

En kuitenkaan tehnyt saappaita Cissylle, jolla on jo iso kasa kenkiä, vaan päätinkin tehdä ne American Modelille. Varteen ei tarvinnut tehdä mitään ylimääräisiä muutoksia, koska sen lopullinen muotoilu oli joka tapauksessa tekemättä. Vain pohjat eli pari pahvinpalaa ja niiden päällystys nahalla piti tehdä uudestaan, koska Cissyllä ja AM:lla on hieman erikokoinen ja -muotoinen jalkaterä.

Varresta oli valmiina tämän verran:


eli suunnilleen oikeaan muotoon leikatut nahkapalat, joihin olin liimannut taakse tulevan vetoketjun. Tarkoitus oli tehdä eteen sauma liimaamalla, mutta huomasin pian, että varresta ei voi tehdä tiukkaa, jos sen tekee niin. Päätinkin sitten laittaa eteen nauhoituksen.


Alakerran naapuri ei varmaankaan erityisemmin ilahtunut, kun aloin paukutella noita reiänvahvikkeita paikalleen. Niitä on kaikkiaan 48 ja jokainen vaati pari napakkaa lyöntiä vasaralla.

Olisin mieluummin laittanut metallinväriset vahvikkeet, mutta ainoat, joita oli riittävästi, olivat pastellisävyiset, joista tuo pinkki sopi parhaiten.

Seuraavassa kuvassa sisäpohjat, joissa päällys paikallaan. Tummaa violettia nahkaa ei ollut riittävästi, joten tein saappaista kaksiväriset, mikä sopi myös paremmin noiden reiänvahvikkeiden kanssa.


Seuraavaksi olivat vuorossa korot, jotka tein massasta kartonkimuotilla. Sen jälkeen tarvittiin enää ulkopohjat nahasta ja saappaat olivat valmiit:


Saappaat ovat tässä kipsistä valetuissa jaloissa, koska ne ovat sen verran työläät poistaa ja laittaa takaisin (vaikka nauhoja tarvitseekin vain vähän löysätä takana olevien vetoketjujen ansiosta), että laitan ne nukelle vasta, kun olen tehnyt sille jonkin asun, jonka kanssa nämä sopivat.

For an English translation of this post, see here.

5 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Oooo, mitkä ihanat saappaat!!!

Anonyymi kirjoitti...

No just.. nuo on ihan täydelliset! :)

:) Maria

Tea kirjoitti...

Mielettömän upeat!

Stello kirjoitti...

Fantastiset!! =D

Anonyymi kirjoitti...

Onko sulla noihin kaavaa vai miten sait noin täydelliset? :)