27.1.08

Kunnolla korotusta

Päätin kokeilla uudenlaista tapaa tehdä korokepohjat. Tällä kertaa tarkoituksena oli tehdä vielä korkeammat kuin mitkään aiemmista kengistä.

Aloitin pohjien tekemisen leikkaamalla paksusta foamcore-levystä sopivanmuotoiset palat ja liimaamalla näitä kahteen kerrokseen. En tiedä, millä nimellä tuota levyä suomeksi kutsutaan, mutta ideana siinä on se, että kahden kartongin väliin on laitettu jonkinlaista vaahtomuovia, jolla saadaan aikaan paksu, mutta erittäin kevyt levy.


Pintaan vedin reilusti maalia täyttämään pahimmat kolot, vaikkeivät ne kankaan alta näkyisi muutenkaan.


Pohjan kaareva osa on muotoon liimattua kartonkia. Kerroksia taisi tuossa olla 5-6.


Seuraavaksi liimasin paksut osat kartonkipohjiin. Näin jälkeenpäin ajatellen nuo alemmat kartonkikerrokset olisivat saaneet ulottua alas asti, niin muoto olisi pysynyt paremmin.


Pintaan liimasin sealerilla käsiteltyä kangasta. Korot ovat metalliputkea ja yläosat on muotoiltu massasta.


Sisäpohjiin ja hihnoihin käytin samaa kangasta. Laitoin näihin vain kaksi remmiä, kun tuo kuviointi on jo riittävän koristeellista, niin ettei mitään erikoisempia ratkaisuja tarvittu.


Lisää kangasta meni koron yläosan päällystämiseen sekä pohjaan. Päkiäosaan ja korkolapuksi liimasin nahanpalat. Korkolaput tein nahan rei'ittämiseen tarkoitetuilla pihdeillä. Niillä saa siistit pyöreät korkolaput kätevästi.


Lopputulos näyttää tältä. Nukkea tuskin saisi seisomaan nämä kengät jalassa kovin helposti, mutta eiköhän sekin telineen kanssa onnistuisi.

Shoes for American Model

For an English translation of this post, see here.

5 kommenttia:

Miriva kirjoitti...

Huikeat kengät!!! Blogiasi on aivan pakko katsella silloin tällöin yhä uudelleen. Itse olen tekemässä ensimmäisiä nuken kenkiäni parhaillaan.

ths kirjoitti...

Kun kengät ovat valmiit, kerro mistä löytyy kuva, että pääsen katsomaan.

lyyli-täti kirjoitti...

foamcore on suomeksi kapalevy. sitä käytetään yleisesti mallinrakennuksesa. sitä saa kai 3mm, 5mm ja 10 mm. tosin aika kallista neliöissä. ihanat kengät ^^

Anonyymi kirjoitti...

Потрясающе!!! Вы просто гении!

Anonyymi kirjoitti...

Englannissa tuo levy on foamboard, Suomessa kapa-levy.