10.5.06

Muuta rekvisiittaa

Keräilen myös kaikenlaista pientä tavaraa, josta saa rekvisiittaa erikokoisille muotinukeille. Barbie-kokoon sopivaa tavaraa löytyy paremmin, mutta isoillekin muotinukeille löytyy aina jotain mm. avaimenperistä tai juhlakoristeista.

Yhdelle nukelle on suunnitelmissa tehdä haalarit, koska ajattelin laittaa sen kodinkunnostustöihin. Rekvisiittaa on valmiina pieni puukko, ruuvimeisselisetti, vasara sekä mittanauha. Puukon olen joskus saanut joltain kaveriltani, joka askarteli kaikenlaisia pikkujuttuja. Ruuvimeisselisetti oli alunperin avaimenperä. Vasara on itse tehty. Otin malliksi oman vasarani ja veistin minivasaran pään puusta ja liimasin siihen pätkän pyöreää puulistaa varreksi. Maalasin vasaran askartelumaalilla, mutta vielä pitäisi keksiä, miten varteen lisää puuttuvan kumiosan. Mitta on oman mittanauhani mukaan Windowsin Paint-ohjelmalla suunniteltu ja sitten vain tulostin sen ja taittelin kokoon. Euron kolikko on mukana näyttämässä mittakaavan.


Tässä mittanauhan piirros, jos jotakuta kiinnostaa kokeilla kasata omalle nukelle samanlainen. Kuva on BMP-muodossa, joten esim. värejä on helppo vaihtaa kuvanlaadun kärsimättä. Kokonsa puolesta mitta sopii myös Barbie/GI Joe -mittakaavaan, koska mittanauhojahan on oikeastikin eri kokoisia. Vatupassiosan pitäisi oikeasti olla putken muotoinen, mutta taittelun kannalta se oli helpompi tehdä kolmiomuotoon. Kasattaessa vatupassi kannattaa jättää viimeiseksi.

Tässä vielä kuva, jossa valmis mittanauha vähän isompana sekä osittain taiteltu kaava, josta näkyy toivottavasti jotenkin se, miten mitta on tarkoitus taitella.

Ei kommentteja: